Koulut alkoivat ja kesä alkaa vaihtumaan syksyyn. On siis aika hieman katsoa mitä on tapahtunut viimeisen noin puolen vuoden aikana.
Marraskuussa 2020 iskenyt toinen koronakaranteenijakso oli varmasti kaikkien harrastusten parissa toimineiden keskuudessa hyvin sekavaa aikaa ja sitä kesti yli viisi kuukautta. Rajoitukset muuttuivat lähes viikoittain ja oli hyvin vaikeaa tietää mitä saisi ja ei saisi milloinkin tehdä. Koitimme kuitenkin pitää harjoittelun mahdollisimman normaaleina ja pelasimme keskenään aina kun se oli sallittua viikonloppuisin. Meillä koko joukkueen etu on kyllä se että meitä on varsin paljon ja meillä on todella hyvä taso. Näin ollen saimme sisäisistä peleistä varsin laadukkaita ja kun otimme oikean tuomarin mukaan niin ne olivat niin lähellä pelitapahtumia kuin mahdollista. Mutta ne ei silti olleet oikeita pelejä...

Rehellisesti on sanottava että varmasti motivaatio kevään aikana viimeistään kävi osalla todella alhaalla. Se viiden kuukauden pelitauko oli TODELLA raskas ja varmasti monessa perheessä käytiin keskusteluja harrastuksen lopettamisesta. Eikä tämä koskenut vain poikia, kyllä asia koetteli valmennusta sekä vapaaehtoisia. Omasta puolesta voin sanoa että tapahtumien, pelien ja asioiden sopimisen motivaatio oli todella alhaalla, koska käytännössä kaikki sovittu jouduttiin aina perumaan.

Onneksi huhtikuussa viimein alkoi tulla hyviä uutisia. Toukokuussa päästäisiin viimein pelaamaan. No sekin aloitus sitten venyi vielä pari viikkoa, mutta 15.5. vihdoin lähes 6kk tauon jälkeen pelattiin. Sen jälkeen pelejä alkoikin tulla ja viikolla pyörähti käyntiin piirin pelit. Oma kevätturnaus tuli vastaan jo seuraavalla viikolla josta tulikin sitten PK ryhmällä heti ensimmäinen pokaali kun Ilves kaatui finaalissa viimehetken maaleilla 2-1. Kesäkausi oli saatu onnistuneesti käyntiin.

Piirin peleissä joka viikko pelasivat siis musta, raita ja valkoinen joukkue palloliiton sarjaa. Treenit pyörivät kolme kertaa viikossa ja viikonloppuisin pelattiin harjoituspelejä, miniliigoja ja turnauksia. Käpan kevätturnaukseen PK ryhmä lähti kokeilemaan 2010 eliitti sarjaan. Hyvien pelien jälkeen jäätiin kuitenkin alkulohkossa viimeiseksi, mutta kokemus oli positiivinen. Lohja Cupiin kesäkuun puolessavälissä osallistuttiin neljällä joukkueella. Siltäkin oli kotiintuomisina PK ryhmällä turnausvoitto. Tämän jälkeen vastaan tuli Ilves Cup, jonne meidän PK ryhmä oli kutsuttu. Turnaus oli meille hieman kaksijakoinen. Välillä peli kulki ja sitten taas ei. Lohkovoitto saatiin vaivoin kasaan ja päästiin pelaamaan pokaalista, mutta sunnuntai aamun heikko esitys Ilvestä vastaan vei meidän pronssipeliin, jossa taas kaatui sitten PPJ 6-1 hyvällä pelillä.

Juhannuksen jälkeen lähdettiin sitten suuntaamaan jo kohti Helsinki Cupia jossa oltiin mukana kaikkiaan viidellä joukkueella. Kahdella ryhmällä pelasimme eliitti lohkoissa, kahdella normaali lohkoissa ja yhdellä harraste sarjassa. Sitä ennen kuitenkin pelasimme vielä hyvin alavireisen Vantaa cupin ja leirittelimme Eerikkilässä tehden kilparyhmän osalta SHA testit. 

Helsinki cupissa olimme viimein kohtalaisen valmiina. Kaikki viisi ryhmää pelasivat varsin laadukkaan viikon ja saimme paljon hyviä pelejä. A-Finaaleihin meiltä pääsivät PK ja punainen ryhmä, joista PK ryhmä eteni lopulta aina finaaliin saakka. Finaalissa emme kuitenkaan saaneet täysin sitä ulos mitä meidän olisi pitänyt ja jäimme katkerasti hopealle. Kokonaisuudessaan turnaus oli kyllä hyvä kokemus, vaikka se kruunu siltä jäikin puuttumaan.

Turnauksen parhaana pelaajana palkittiin meidän Antti Koskimaa ja finaalin parhaana pelaajana meidän Roope Suoniemi.

 

Nyt syyskausi on jo alkanut ja olemme taas kovassa vauhdissa loman jälkeen. Mutta palataan siihen myöhemmin.

 

Sami, jojo