Onnittelut Piia Leinoselle!

PK-35:n T11-ikäluokan rahastonhoitaja ja huoltaja sekä P13-joukkueessa niin ikään huoltajana toimiva Piia Leinonen on valittu seurassa heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi. Hän saa palkinnoksi Intersport Eastonin lahjakortin.

Leinonen tutustui PK-35:een ensimmäisen kerran vuonna 2016, kun hänen 2012 syntynyt tyttärensä osallistui seuran Minifutikseen. Rahastonhoitajaksi ja huoltajaksi Piia ryhtyi heti ikäluokan joukkuetoiminnan käynnistyttyä. Hänen poikansa on pelannut nyt pari vuotta P13-joukkueessa, jossa siinäkin Piia on alusta asti toiminut huoltajana.

- Minifutis tarjosi ihan uuden kokemuksen, sillä minulla ei ollut aiempaa kokemusta urheiluseuratoiminnasta. En tiennyt futiksesta oikeastaan yhtään mitään, Leinonen naurahtaa. 

- Seuran nuorimpien ikäluokkien toiminta on hoidettu erittäin hyvin. On todella antoisaa nähdä ja seurata läheltä lasten kehitystä. Rahastonhoitajana saan olla tekemisissä vanhempien ja huoltajana pelaajien kanssa, joten koen olevani vahvasti osallisena toiminnassa.

PK-35 on Piian mukaan upea seura, josta välittyy yhteisöllisyys ihan konkreettisella tasolla. Tiivis yhteistyö toimii niin valmentajien, joukkueenjohtajien kuin koko seuran välillä. Esimerkiksi hyvähenkisessä T11-ikäluokassa on iso joukko huoltajia ja aktiivisia vanhempia.

- Seuran motto ”YKSI YHTEINEN” vastaa hyvin totuutta ja näkyy kaikessa toiminnassa. Kun kynnys on riittävän matala, harrastus on tehty helpoksi aloittaa. Seuraan otetaan avosylin mukaan ja vapaaehtoisia motivoidaan. Myös juniorirahasto on erittäin tärkeä osa toimintaa, Piia sanoo.

- Vaikka lähdin alun perin mukaan omien lasteni kautta, tällä hetkellä suurin itseäni motivoiva tekijä on pelaajien hyvä fiilis ja nautinto futista kohtaan. He pääsevät kokeilemaan uusia asioita ja kaikki heistä huomioidaan.

Leinonen korostaa, että toiminnan on oltava kivaa – tiettyä kilpailullisuutta unohtamatta. Harrastamisen ilo, yhdessä tekeminen ja riittävä määrä positiivista palautetta ovat hänen mielestään kulmakiviä, jotka toteutuvat punamustissa erinomaisesti. Lisäksi tyttöjoukkueiden ja liiganaisten välinen yhteistyö on tarjonnut pelaajille upeita kokemuksia.

- Vapaaehtoisten merkitys on ihan korvaamaton, sillä kokonaisvaltainen harrastaminen vaatii aktiivisia taustoja ja perheiden tukea. Tämä mahdollistaa toiminnan riittävän kattavasti. Olen itsekin mieluummin mukana kuin sivussa, Piia tiivistää osuvasti.

- Koska kynnys on matala, kannustan kaikkia kiinnostuneita liittymään toimintaan mukaan. Kannattaa ilman muuta kokeilla, voisiko tämä olla se oma juttu. Haluan samalla lähettää isot kiitokset seuran kaikille vapaaehtoisille!

PK-35 onnittelee Piia Leinosta valinnasta Kuukauden vapaaehtoiseksi ja toivottaa hänelle antoisaa futiskauden jatkoa!