Kuva

Punamustien Ykkösen kausi käynnistyy keskiviikkona, kun Musan Salama saapuu vieraaksemme Pihlajamäen MagneCit Areenalle. Ottelu käynnistyy klo 18:30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Ottelu joudutaan pelaamaan tyhjille katsomoille.

PK-35:n Ykkösen kauden 2021 kirjalliset otteluennakot tulevat kahdessa osassa. Toisissa osissa paneudutaan jokaisen otteluun vastustajaan, joka on tällä kertaa MuSa.

Musan Salama

Perustettu: 1960
Kotistadion: Porin Stadion (kapasiteetti 12 300)
Kotisivut: www.musansalama.fi
Facebook: www.facebook.com/musansalama1960
Twitter: www.twitter.com/musansalama
Instagram: www.instagram.com/musan.salama
Kausia pääsarjatasolla: 0
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 8. kausi (paras saavutus, 5. sija)

Päävalmentaja: Ville Ulanen (päävalmentajana 50 ottelua Ykkösessä: 21-10-19, pistekeskiarvo 1.46)
Maalivahtivalmentaja: Tero Järvenpää
Fysioterapeutti: Nico Rinne
Kapteenisto: Jussi Välilä ”C”, Samuli Virtanen, Verneri Salminen

MuSa avasi kauden tasapelillä

Mies, joka varmasti osaa puhua MuSan tämän hetken tilanteesta kaikkein parhaiten on joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen. 38-vuotias Ulanen vastasi puhelimeen maanantaina, MuSan avausottelun jälkeisenä päivänä. Avauskierroksella MuSa jäi maalittomaan kotitasapeliin JIPPO:a vastaan.

Ulanen kertoi heti aluksi, että hän on todella iloinen siitä, kun kausi on vihdoin käynnistynyt.

- Puoli vuotta pelataan ja toinen samanlainen valmistaudutaan seuraavaan. En tiedä onko muualla tällaista, mutta on tämä sillä tavoin aika raakaa. Upea homma silti, että pääsemme jälleen tosipelien makuun!

Sunnuntain ottelu pelattiin Porin Stadion varsin heikkokuntoisella nurmella. Ulanen oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen kyseisessä ottelussa, ainoastaan maali jäi puuttumaan. Lähimpänä maalintekoa oli MuSan japanilaisvahvistus Naoki Maeda, mutta hän epäonnistui rangaistuspotkussa ottelun 5. minuutilla.

- Sunnuntaina meiltä nähtiin tasapainoinen esitys, teknisesti me onnistuimme todella hyvin. Porin Stadionin kenttä oli todella heikko, joten sillä tavoin ottelu ei ole vertauskelpoinen keskiviikon otteluun, joka pelataan tekonurmella. Vaikea sanoa senkään takia, mitä meidän varsinaisesti tarvitsisi tehdä toisin keskiviikkona, että onnistuisimme voittamaan.

- Ylipäänsä maalipaikkoja meidän pitää luoda vielä enemmän, sen jälkeen alamme varmasti voittamaan otteluita.

MuSalta varmasti sivussa keskiviikon PK-ottelusta on punaista korttia kauden avauksessa katsellut Samuli Virtanen. Merkittävin poissaolija joukkueen kokoonpanosta sunnuntaina oli japanilaistaituri Yutaka Abe.

- Meillä ei ole suurempia loukkaantumishuolia. Keskiviikkona nähdään, saammeko sairaslistalta pelaajia takaisin kuntoon, mutta JIPPO-ottelu ei meille noita ongelmia enempää tuonut.

MuSan runko on pysynyt samana

MuSan joukkue on muuttunut jonkin verran alkavalle kaudelle, mutta sen perusrunko on samanlainen, mitä edellisilläkin kausilla. Lähteneistä pelaajista mainittakoon pitkäaikaisen MuSa-pelaaja Antti-Pekka Pihlaisen lopettaminen sekä 14 maalia iskeneen Juuso Aallon siirtyminen FF Jaroon. Uusina pelaajina MuSaan ovat liittyneet TamU:sta tullut Joonas Rantala, paikallisvastustaja Jazzista siirtynyt Karam Hadhoud ja MuSan tämän kauden uudet japanilaisvahvistukset Naoki Maeda sekä Mitsuru Tanida.

MuSa solmi todella tärkeän jatkosopimuksen aivan kauden kynnyksellä, kun viime kaudella kahdeksan maalia mättäneen John Frederiksenin jatkosopimuksesta uutisoitiin. Fäärsaarelaiskolossista kuultiin talvella ikäviä uutisia, kun häneltä löydettiin aivokasvain. Frederiksen kävi helmikuussa leikkauksessa ja 25-vuotiaan hyökkääjän toipuminen siitä on edennyt hyvin. 14 ottelua viime kaudella pelannut mies on jo pelikykyinen, muttei luonnollisestikaan vielä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

- Ensinnäkin on mahtavaa, että John pystyy pelaamaan jälleen futista. John uskoo itse, että MuSa on hänelle oikea paikka, josta hän ponkaisee takaisin kartalle ja lähtee eteenpäin urallaan. Toivottavasti saamme hänet mahdollisimman nopeasti 100% pelikuntoon, että hän pystyy auttamaan meitä mahdollisimman hyvin.

Kysyttäessä, MuSan päävalmentaja Ville Ulanen nostaa joukkueestaan toisenkin mielenkiintoisen pelaajan, jota kannattaa seurata. Hän on 19 vuotta tammikuussa täyttänyt puolustaja Joonas Lakkamäki.

- Joonas tuli meille 15-vuotiaana, kun hän ei mahtunut Jazziin pelaamaan, mutta me näimme hänessä potentiaalia. 16-vuotiaana hän tuli edarin rinkiin mukaan ja Kakkosen kaudella 2018 hän pelasi 200 minuuttia, joka oli todella vähän, käytännössä ei yhtään. Sen vuoden Joonas harjoitteli meidän mukanamme.

- Nousimme Ykköseen kaudeksi 2019 ja silloin Joonas pelasi tuhat minuuttia, ja viime kaudella hän olikin jo meidän avauskokoonpanomme pelaaja. Tämän kauden tavoitteena on se, että Joonas on johtava pelaaja meidän joukkueessamme. Tässä samalla hän on myös noussut U19-maajoukkueen avauskokoonpanon pelaajaksi.

Lakkamäki näytti vaarallisuuttaan myös Suomen Cupissa PK:ta vastaan, nimittäin hän iski MuSan ainokaisen osuman Talin Jalkapallohallissa pelatussa ottelussa. Lakkamäki on usein nähty kentällä MuSan vasempana topparina kolmen miehen linjassa.

MuSa on tunnettu Ykkösessä erittäin hyvistä ulkomaalaishankinnoista, mutta Ulanen näkee, että Lakkamäen tarina on tärkeä myös MuSalle seurana.

- Joonaksen tarina on hieno ja se myös kertoo, miten me pystymme kehittämään meidän nuoriakin pelaajiamme, emme vain osaa hankkia hyviä ulkomaalaisia. Tämän vuoden jälkeen Joonaksen kuitenkin pitää lähteä eteenpäin jatkamaan kehitystään, mutta tämän kauden ajan haluamme auttaa häntä kaikin mahdollisin tavoin.

Katseet keskiviikon otteluun

Kuten jo mainittua, PK-35 ja MuSa kohtasivat toisensa jo Suomen Cupin lohkovaiheessa helmikuun alussa. Silloin MuSa johti ottelua pitkään, mutta viimeisten minuuttien osumilla PK tuli tasoihin ja ohi.

- Me opimme silloin PK:sta ja PK oppi meistä. Kummankaan peli ei ollut uomissaan silloin, joten ottelussa oli aika paljon fyysistä vääntöä. PK on hyvin fyysinen joukkue ja meidän pitää vastata siihen, toki näen, että mekin olemme sarjan yksi fyysisimmistä joukkueista.

- Kuten tällä tasolla kuuluukin, olemme suurimman osan PK:n harjoituskauden otteluista nähneet, joten meillä on hyvä kuva siitä, mitä keskiviikkona on luvassa.

Tulevan ottelun asetelma on siinä mielessä mielenkiintoinen, että kamppailu on ensimmäinen PK:lle, mutta jo toinen MuSalle.

- PK avaa sarjan, ja vielä nousijajoukkueena, joten heillä varmasti kiima näkyy tekemisessä. Me olemme miettineet siihen aseet, ja sen miten me voimme kääntää ottelun meidän eduksemme. Pyrimme kontrolloimaan peliä omalla tavallamme. Uskon, että meillä on taktiikka siihen, että nappaamme kolme pistettä mukaamme keskiviikkona.

- Tähän voi sanoa varmasti sen klassisen, kumpi pystyy paremmin toteuttamaan identiteettiään ja pelitapaansa on vahvoilla keskiviikkona. Totta kai minä uskon siihen, että me olemme se joukkue.

MuSalle ottelu tulee todella nopeasti sunnuntain kauden avauksen jälkeen.

- Tietyillä fysiikan laeilla, se tuo kyllä PK:lle etua, että meille ottelut tulevat näin nopeassa tahdissa. Jos PK saa siitä etua, meidän pitää löytää ne meidän etumme joistain muista jutuista.

Kiitokset Villelle haastattelusta ja tsemppiä MuSalle Ykkösen kauteen.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen 2. kierroksen ottelu, PK-35 – MuSa
- Keskiviikkona 12. toukokuuta klo 18:30
- MagneCit Areena, Pihlajamäki, Helsinki
- Ottelu pelataan tyhjille katsomoille, mutta kamppailua voi seurata suorana Ruutu+ -palvelusta klo 18:20 alkaen. Ruutu+ esittää Ykkösen kauden kokonaisuudessaan!


                          


                        

  pallopaa.net