Kuva

Lähes ikuisuudelta tuntuneen reilun kolmen viikon jälkeen PK-35 palaa Ykkösen kentille torstaina. Sarjakärki Musan Salama isännöi Punamustia torstaina klo 18:30 alkavassa ottelussa. Ottelun pelipaikkana on Porin Stadion ja kamppailua voi seurata Ruutu+ -palvelusta.

Otteluennakkomme toisessa osassa tutustumme tuttuun tyyliin tulevaan vastustajaamme.

Perustettu: 1960
Kotistadion: Porin Stadion (kapasiteetti 12 300)
Kotisivut: www.musansalama.fi
Facebook: www.facebook.com/musansalama1960
Twitter: www.twitter.com/musansalama
Instagram: www.instagram.com/musan.salama
Kausia pääsarjatasolla: 0
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 8. kausi (paras saavutus, 5. sija)
Päävalmentaja: Ville Ulanen (päävalmentajana 59 ottelua Ykkösessä: 24-15-20, pistekeskiarvo 1.47)
Maalivahtivalmentaja: Tero Järvenpää
Fysioterapeutti: Nico Rinne
Kapteenisto: Jussi Välilä ”C”, Samuli Virtanen, Verneri Salminen

Tällä kertaa ennakossa kuulemme MuSa-kapteeni Jussi Välilän ajatuksia hänen joukkueestaan, Ykkösen kaudesta tähän asti sekä myös torstain ottelusta.

”Meidän joukkueelle tunne on tärkein osa pelaamista”

Musan Salama löytyy Ykkösen piikkipaikalta, kun torstaina MuSa–PK-35-ottelu potkaistaan Porin Stadionilla käyntiin. MuSa on kärsinyt kauden 10 ottelussa ainoastaan yhden tappion, joten kapteeni-Jussi Välilä on luonnollisesti melko tyytyväinen joukkueen kauteen tähän mennessä.

- Vähän liian monta tasuria on tullut, vaikka olemme pystyneet tappioita välttämään. Muutamat tiukat tasapelit olisi voinut hyvin kääntyä voitoiksi. Sitkeästi olemme pelanneet ja koen, että olemme pystyneet olemaan hankala vastustaja kaikille Ykkösen jengeille.

Ykkönen on sarjana todella tasainen, kuten monen suulla asia on jo kauden aikana todettu. Samaa puhuu myös Välilä. Hän kertoo myös, että MuSan joukkue on saanut varioitua omaa pelaamistaan verrattuna aikaisempaan, joka on tuonut porilaisille myös tietynlaisia etuja.

- Meidän pelaamiseen on tullut lisää variaatioita, jonka johdosta pelimme on vähän monipuolistunut. Se on ollut meille etuna kauden otteluissa, vaikka samat teesit meillä on edelleen joukkuepelaamisen ympärillä.

- Pallonhallintaa olemme lisänneet tälle kaudelle. On ollut monia pelejä, jossa olemme pitäneet enemmän palloa mitä vastustaja, se ei ole ollut kovinkaan yleistä aikaisemmilla kausilla.

Joukkueen kapteenina Välilä on varmasti oikea ihminen kertomaan siitä, millainen ilmapiiri MuSan joukkueessa on.

- Me olemme erittäin hyvähenkinen porukka, kaikki pelaajat ovat luonnollisesti tasa-arvoisia toisiinsa nähden. Meillä on myös aika paljon sellaista hurttia huumoria joukkueessa, joka varmasti auttaa myös uusia pelaajia aina tulemaan mukaan jengiin.

Välilä kokee, että MuSan joukkueelle tunne on hyvin tärkeä osa pelaamista ja se on kaiken alku.

- Meidän joukkueelle tunne on tärkein osa pelaamista, ja se myös tuo meille yhdessä tekemisen iloa sekä kaikkensa antamista. Meillä on erityyppisiä pelaajia, on teknisempää kaveria ja telaketjuosastoa sekä sitten kokeneempia kavereita ja nuorempia kykyjä. Se on mille tahansa joukkueelle hyvä tilanne.

Katseet torstain otteluun

Torstain ottelu on MuSan ja PK:n kauden kolmas keskinäinen koitos. Toukokuussa nähdyn PK:n 1–0 voiton lisäksi joukkueet kohtasivat jo helmikuussa Suomen Cupissa. Siinä ottelussa PK oli MuSaa etevämpi 2–1 lukemin.

- Molemmat ottelut ovat olleet aika lämpöisiä pelejä, joten on jälleen varmasti kuuma ja tasainen peli tulossa. Me emme voi tuudittautua siihen, että PK on ollut karanteenissa ja se varmasti jonkin verran on heidän valmistautumiseen vaikuttanut.

- Meidän pitää olla valmiita tekemään kova työ voiton eteen, ja onhan tässä myös hyvä revanssipaikka meille.

Helmikuun Suomen Cupin ottelua MuSa johti pitkään Joonas Lakkamäen alkuhetkien maalilla, mutta viimeisen reilun viiden minuutin aikana PK tuli ensiksi tasoihin Tony Lehtimäen osuttua ja ohi Gerald Benin onnistumisen jälkeen.

Toukokuussa pelatussa Ykkösen ottelussa nähtiin yksi osuma ja se vasta olikin komea. Daniel Rantanen paukutti avausjakson loppupuolella ottelun ainokaisen upealla vaparilla. PK joutui taistelemaan miehen vajaalla lähes koko toisen puoliajan Charles Katashiran ulosajon takia.

- PK on monipuolinen ja kokenut joukkue. He pystyvät vaihtelemaan tapoja, millä he pelaavat, joka vaikeuttaa heitä vastaan pelaamista. Siinä meidän kauden ensimmäisessä keskinäisessä me taisimme enemmän pitää palloa, mutta emme olleet kovinkaan vaarallisia. PK puolusti hyvin vajaalla pelatessaan, ja me jouduimme lähinnä laittamaan huonoista paikoista keskityksiä luukulle.

Viime lauantaina MuSa pelasi kauden kuudennen tasapelinsä Joensuussa JIPPO:n vieraana. Varsinkin ottelun toinen jakso oli vahvaa MuSan hallintaa ja kaikki saumat porilaisilla oli iskeä ottelussa voittomaalikin.

- Me loimme JIPPO-ottelussa riittävän monta paikkaa, että olisimme voineet ottelun voittaa. Meidän pitää siitä jatkaa torstaina ja päästä myös PK:ta vastaan paremmille paikoille, mitä toukokuun ottelussa. Uskon, että meillä on siihen nyt hyvät ja hieman uudistetut lääkkeet.

MuSan pelaajistossa muutoksia

Porilaisnipussa on tapahtunut muutoksia sitten viime näkemän. Fäärsaarelaiskolossi John Frederiksenin siirto Itävaltaan julkaistiin viime viikolla ja japanilaiset Mitsuru Tanida sekä Yutaka Abe jättivät MuSan jo aikaisemmin.  

Myös uusia vahvistuksia joukkueeseen on kaksi kappaletta tullut toukokuun jälkeen. HJK:sta ja SJK:sta tuttu 21-vuotias Jyri Kiuru on mielenkiintoinen pelaaja MuSan joukkueessa ja onhan mies jo kahdesti onnistunut maalinkin teossa Ykkösessä. Lisäksi jo viime kausina MuSassa pelannut keskikenttäpelaaja Juho Montola teki paluun MuSan riveihin toissa viikon MP-otteluun.

MuSan päävalmentaja Ville Ulanen nosti esiin MuSan joukkueesta toukokuussa nuoren puolustajalupauksen Joonas Lakkamäen. Nyt Jussi Välilä kehottaa katsojia seuraamaan joukkueen japanilaistaituri Naoki Maedaa.

- Naoki on meidän keskikentän moottori. Hän on Ykkösen parhaimpia pelaajia, ja luultavasti paras omassa roolissaan. Naokilla on todella hyvä pelikäsitys, hän pystyy ratkaisemaan tilanteet järkevästi, hyvä ahtaanpaikkojen pelaaja, ja palloakaan hän ei helpolla menetä.

MuSa on tällä hetkellä Ykkösen piikkipaikalla tasapistein kolmen muun joukkueen kanssa. Siellä pysyminen kauden loppuun asti on Välilän mukaan joukkueelle melko helppokin tavoite.

- Yritämme pitää asetelmat yhtä hyvinä, mitä ne ovat tällä hetkellä. Haluamme pysyä kärkikahinoissa, niin kauan kuin vain pystymme.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen ottelu, MuSa–PK-35
- Torstaina 15. heinäkuuta klo 18:30
- Porin Stadion, ”Ikuisen tuulen Stadion”
- Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta. Jos saavut otteluun paikan päälle, liput otteluun löytyy alta olevasta linkistä:

https://kauppa.musansalama.fi/cg/41/liput/

 

Tsekkaa myös toukokuussa tehty juttu MuSasta, jossa haastattelussa oli joukkueen päävalmentaja Ville Ulaselta: 
https://www.pk-35.fi/ykkonenuutiset/1693-kauden-avausvastustajana-musan-salama

 


                          


                        

  pallopaa.net