Kuvassa voi olla 1 henkilö ja tekstissä sanotaan TERVETULOA PIHLIKSEEN back adidas SPORT Juho Pietola POHJOLI 35 RAKENNUS AVANI Pihlajalirra NYO 35

Kesän siirtoikkuna meni kiinni torstaina 12. elokuuta, ja joukkueet aktiivisesti etsivät vielä viimeisiä palasia loppukauden rostereihin. Myös Pihlajamäen konttorilla kävi pientä säpinää ja yksi uusi pelaajahankinta tapahtui. 19-vuotias toppari Juho Pietola liittyy Ilveksestä PK-35:n riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella.

- Hienoa, että saatiin siirto maaliin näin nopeasti. Otin alkuviikosta Jarkkoon (Siikava, manageri) yhteyttä, joten siihen nähden todella nopealla tahdilla saatiin siirto valmiiksi. Pitää siihen olla tyytyväinen.

Pietola aloittaa armeijan Helsingissä lokakuussa, joka oli myös yksi syy siirtoon PK:n riveihin.

- Kyllä armeija on yksi isoimmista syistä miksi päädyin tähän ratkaisuun, kiva saada joukkue lähempää. Ilveksestä minulle ilmoitettiin, että minun optiota ei käytetä enää tämän kauden jälkeen, ja voin etsiä uutta seuraa tässä kesän siirtoikkunassa tai sitten kauden jälkeen. Halusin päästä pelaamaan Ykköstä, joten silläkin tavoin PK oli sopiva vaihtoehto tässä kohtaa.

Pietola on lähtöisin Jyväskylästä ja on JJK:ssa aloittanut jalkapalloilun. Viimeiset kahdeksan vuotta Pietola on kuitenkin viettänyt Ilveksen organisaatiossa. 19-vuotias toppari on ollut myös tuttu näky Suomen juniorimaajoukkueiden paidassa. Pietolalta löytyy maaotteluita niin U16-, U17- ja U18-vuotiaiden maajoukkueista.

Viime kaudella Pietola pääsi debytoimaan Veikkausliigassa, kun hän pelasi yhteensä neljässä ottelussa Ilveksen paidassa. Hän kirjautti täydet 90 minuuttiset vierasvoitossa Hakaa vastaan sekä kotivoitossa Honkaa vastaan viime kauden viimeisessä ottelussa. Alkukaudesta loukkaantumisesta kärsinyt Pietola on tällä kaudella pelannut kymmenen ottelua Kakkosta Ilveksen kakkosjoukkueen mukana. Hänen viimeiseksi otteluksi Ilveksessä jäi viime viikonlopun ottelu Espoon Palloseuraa vastaan. 

Pietola ei liian paljoa vielä tulevasta seurastaan tiedä, sen verran nopeasti kaikki menivät tämän viikon aikana.

- Muutamia pelejä olen kerennyt PK:lta katsella. PK on pallollinen joukkue ja selvästi haluaa kontrolloida peliä pallonhallinnan kautta. Se sopii minulle erinomaisesti. Valmennuksen kanssa en vielä ole ehtinyt keskustella oikeastaan ollenkaan, sen verran nopeasti tämä siirto paketoitiin, ja siihen meni lähes kaikki aika.

Pietola kertoo, että pallollinen pelaaminen on hänen suurin vahvuus.

 - Tykkään olla pallon kanssa tekemisisissä, koen olevani myös rauhallinen toppari, enkä hätiköi mitään ylimääräistä. Pääpelaamisessa on vielä parannettavaa, kuten myös sellaisessa tietynlaisessa kovuudessa, mutta siinä ollaan jo menty hyvin eteenpäin.

Pitkään Ilvestä edustanut Pietola on hyvin innoissaan uudesta haasteesta punamustassa paidassa.

- Tietenkin on haikeaa jättää Ilves, mutta toisaalta nyt on edessä uusia tuulia ja haasteita, joka herättää innostusta ja mielenkiintoa. Pelkästään positiivisella mielellä tulen jengiin mukaan.

Pietola liittyy Punamustien harjoitusvahvuuteen maanantaina.

- Ensimmäiseksi tietenkin pitää tutustua ihmisiin seurassa ja toki myös tarkempiin pelillisiin asioihin kentällä. Toivon ja uskon, että pystyn jatkamaan kehittymistäni pelaajana PK:n riveissä. Jos näissä asioissa onnistun, niin uskon, että pääsisin pelaamaan pelejäkin vielä loppukauden aikana Ykkösessä. Jos kaikki menee hyvin, niin mielelläni PK:ssa olisin pidemmänkin aikaa, mutta keskitytään nyt aluksi tähän loppukauteen.

 

Pietola ei ole vielä joukkueen mukana, kun Punamustat kohtaa lauantaina VPS:n. Ottelu käynnistyy Pihlajamäen MagneCit Areenalla klo 17. Tervetuloa lämpimästi viettämään vuoden viimeisiä kesälauantai-iltoja meidän kanssamme. Liput portilta 12/6 €.


                          


                        

  pallopaa.net