Kuvassa voi olla ainakin yksi henkilö, urheilijaa, seisovat ihmiset ja ulkoilu

Kauden ensimmäinen PK-35:n ja Gnistanin välinen derbyottelu pelattiin viime keskiviikkona Pihlajamäessä, ja tänä keskiviikkona pelataankin jo runkosarjan toinen joukkueiden välinen mittelö. Tällä kertaa PK on joukkueista se joka matkustaa 2.16 kilometrin matkan Vantaanjoen toiselle puolelle. Keskiviikkona 18. elokuuta pelattava ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka Areenalla klo 18:30.

Tällä kertaa julkaisemme otteluun ainoastaan yhden otteluennakon, jututimme tässä ennakossa kuitenkin tuttuun tyyliin päävalmentaja Kim Raimia.

Haastattelimme viime viikolla Gnistania esittelevässä tekstissä seuran toimitusjohtaja Marko Kolsia. Tsekkaa Kolsin haastattelu tästä!

VPS-ottelun anti

Kahden derbyottelun välissä, molemmat joukkueet pelasivat viikonloppuna. Gnistan kärsi 0–2-vierastappion EIF:lle ja PK tasasi pisteet Pihlajamäessä Vaasan Palloseuraa vastaan 2–2 tuloksella. Raimi myöntää, että hänellä on edelleen hieman kaksijakoiset ajatukset VPS-tasapelistä.

- Johdimme ja kontrolloimme tapahtumia, jouduimme kuitenkin tappiolle, ja osoitimme sen jälkeen loistavaa luonnetta tulemalla peliin mukaan henkisesti vaikeasta paikasta. Painoimme lopussa tallan pohjaan hakiessamme voittomaalia, ja saimmekin paikat ottelun voittamiseen. Toisaalta myös VPS kontrasi vaarallisesti lopussa 1-2 kertaa.

- Ehkä tasuri oli se, mitä voi pitää aika oikeutettuna tuloksena ottelusta, vaikka se hieman harmittaakin.

Lauantain ottelun avausjakso oli hyvin tasainen, vaikka PK kertaalleen onnistuikin maalinteossa. Toiselle puoliajalla vaasalaisvieraat kuitenkin tulivat ryminällä ja Steven Morrissey iski pallon kahdesti maaliin reilun kymmenen minuutin sisään. Viimeisen vartin hulabaloon alusti Jonathan Muzinga, kun hän pääsi puskemaan kauden viidennen osumansa. Tasatilanteessa kumpikin joukkue haki hanakasti voittomaalia ja molemmilla joukkueilla siihen oli muutamia erinomaisia paikkoja. Paikoista huolimatta lopputulos MagneCit Areenalla oli lopulta 2–2.

- Meillä oli kentällä hieman eri tilat käytössä kuin Gnistania vastaan, johtuen VPS:n tavasta paineistaa ja myös heidän käyttämästään muodosta. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin noihin tiloihin pääsimme. Saimme arvokasta informaatiota taas pelaajille, miten vastustajan toiminta muuttaa meidän referenssejä pallollisena.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, jalkapallon pelaaja ja nurmikko

Punamustat tekevät vastavierailun Vaasaan vielä syyskuussa, tuohon otteluun lauantain ottelu jätti kutkuttavat lähtökohdat.

- VPS oli oikeastaan täysin odotetunlainen joukkue. Olimme varsin hyvin varautuneet heidän organisoidun hyökkäämisen sapluunaan, siinä ei ollut isompia ongelmia. Tiesimme myös, että heillä on rutkasti yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa ylhäällä, mutta mielestäni sen kontrolloimisessa emme täysin onnistuneet kollektiivisestakaan näkökulmasta. Ehdottomasti vaarallinen joukkue oli vastassa lauantaina.

Katseet Gnistan-otteluun

VPS-ottelu on nyt purkitettu ja elokuun härkäviikot jatkuvat jo keskiviikkona. Punamustat matkustavat toiselle puolelle Vantaanjokea Oulunkylään, jossa Gnistan haluaa maksaa kalavelkoja viime viikon ottelusta. Pihlajamäessä PK dominoi ottelua ensimmäiset 70 minuuttia lähes mielin määrin, mutta viimeisen kympin aikana Gnistan nousi vielä peliin mukaan. Douglas Caen kaksi maalia eivät kuitenkaan riittäneet pisteille, vaan PK keräsi täydet sarjapisteet 3–2 voitolla.

- Meillä on tietenkin henkisesti tärkeä voitto alla Gnistanista vahvalla esityksellä, vaikka peli lopussa jännäksi vielä saatiinkin. Olisimme voineet johtaa ottelua käytännössä vielä suurinumeroisemmin.

- Emme saa missään nimessä ajatella, että keskiviikkona ottelu tulisi olemaan täysin samanlainen. Meidän tulee olla todella nöyriä työntekoa ja otteluun valmistautumista kohtaan, mutta samaan aikaan ymmärtää, että meillä on täysi mahdollisuus olla parempi joukkue kentällä myös keskiviikkona. Kunnioitetaan vastustajaa, mutta ei kumarrella yhtään ylimääräistä.

Kuvassa voi olla 2 henkilöä, urheilijaa, seisovat ihmiset ja nurmikko

Ricardo Duarten miehistö oli varsin oivassa vireessä vielä muutamia viikkoja sitten, mutta nyt Gnistan on kärsinyt viisi tappiota putkeen, joka on tiputtanut joukkueen myös aivan terävimmän kärjen vauhdista. Punamustien päävalmentaja Kim Raimi kokee, että PK onnistui hyvin ajamaan Gnistanin epämukavuusalueelleen Pihlajamäessä.

- Gnistan oli oikeastaan juurikin sellainen, mitä sen oletimme olevan. Saimme kitkettyä heidän vahvuudet pois loppua lukuun ottamatta, joka myös kertoo siitä, että Gnistan on kykeneväinen rankaisemaan, jos sille antaa mahdollisuuden. 70 minuuttiin emme antaneet heille mitään. Kontrolloimme kaikkia pelin eri vaiheita ja siitä meidän pitää pystyä myös ammentamaan keskiviikolle.

Gnistan on ajautunut tappioputkeen ja oulunkyläläiset ovat erittäin halukkaita sen katkaisemiseen derbyottelussa ja joukkue varmasti hyökkää keskiviikkona PK:n kimppuun todella lujaa heti kamppailun alusta alkaen.

- Viiden ottelun tappioputki tarkoittaa tietenkin sitä, että paine kasvaa voittamisen suhteen, ei pelkästään tappioputken katkaisemisen suhteen. He tulevat varmasti peliin kovaa kotikentällään ja meidän tulee olla siihen valmiit.

Gnistan on hankkinut yhden uuden vahvistuksen sitten viime viikon. Seura tiedotti maanantaina hankkineensa 24-vuotiaan portugalilaisen laitapuolustajan Óscar Barrosin. Barros saapuu täydentämään Gnistanin oikeaa laitaa, Lucas Moraisin ollessa loukkaantuneena vielä pidemmän aikaa.

Viime viikon PK-ottelussa pelikiellossa ollut Rony Huhtala on suurella todennäköisyydellä jälleen Gnistanin pelaavassa kokoonpanossa. Pelikiellossa tällä kertaa on lauantain EIF-ottelussa punaista katsellut Nnaemeka Anyamele.

Raimi antaa loppuun vielä tärpit asioista, miten PK nappaa myös toisen derbyn nimiinsä.  

- Emme voi olettaa, että Gnistan ei muuttaisi mitään. Sen takia meidän tulee olla valmiita sopeutumaan. Pyrkimyksemme on olla pallollisesti huolellinen, mutta samaan aikaan tehokas joukkue. Ja pystymme varmasti myös parantamaan puolustamistamme viime otteluista.

Kuvassa voi olla 2 henkilöä, jalkapallonpelaajaa, seisovat ihmiset ja nurmikko

Kokoonpanotilanne

Punamustien kokoonpanotilanne on edelleen erittäin hyvä ja harjoituksiin liittyi maanantaina myös uusi naama, kun Juho Pietola liittyi joukkueen mukaan.

- Juho oli joukkueen mukana maanantaina ensimmäistä kertaa. Hän varmasti pääsee vielä paremmin ryhmään sisälle tämän viikon jälkeen, kun saamme isomman ryhmän yhteisiä harjoitustapahtumia myös enemmän.

- Pelaajana odotan Juholta näkeväni siinä mielessä monipuolista toimintaa, että pystyisimme ajattelemaan häntä vaihtoehdoksi kahdelle tai kolmelle pelipaikalle. Hän on pallollisesti pätevä pelaaja, ja näitä ominaisuuksia pyrimme saamaan ehdottomasti joukkueen käyttöön.

Kuten jo todettua, Punamustien kokoonpanotilanne on varsin hyvä ennen lauantain ottelua.

- Kaikki lauantaina mukana olleet ovat hyvin todennäköisesti käytössä myös keskiviikkona. Niko Tirkkosella on lievä alaraajavamma, Daniel Rantasen mukanaolo on hyvin todennäköistä, mutta ei 100 % varmaa.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova ja nurmikko

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen ottelu, IF Gnistan – PK-35
- Keskiviikkona 18. elokuuta klo 18:30
- Mustapekka Areena, Oulunkylä, Helsinki
- Toivomme totta kai runsasta vieraskannatusta paikalle Oulunkylään, linkki lipunmyyntiin alla olevasta linkistä. Jos et kuitenkaan paikalle pääse, seuraa ottelua Ruutu+ -palvelusta.

https://www.tiketti.fi/if-gnistan-pk-35-mustapekka-areena-helsinki-lippuja/76173?b=1


                          


                        

  pallopaa.net