Kuva

PK-35:n todelliset härkäviikot ovat toistaiseksi päättymässä, kun 15 päivään pelattujen viiden ottelun putken viimeinen koitos on luvassa lauantaina. Punamustat suuntaavat ryöstöretkelle kohti Pohjanmaata ja Kokkolaa, jossa KPV toimii isäntänä. KPV:n ja PK:n kauden toinen kohtaaminen käynnistyy Kokkolan Keskuskentällä klo 17. Kamppailu tulee suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Päivän otteluennakkoon haastattelimme tuttuun tyyliin päävalmentaja Kim Raimia.

Gnistan-ottelun anti

PK-35 kärsi keskiviikkona karun 1–4 vierastappion paikallisottelussa Gnistanille. Ottelun toisen puoliajan alussa Gnistan iski pallon pikatahtiin kahdesti Toni Korkiakosken selän taakse, ensiksi rankkarista ja sen jälkeen sivuvapaapotkusta. Joku toinen tuomari olisi saattanut jättää nuo tilanteet viheltämättä, mutta sen pohdinnan aika ei ole enää nyt.

- Pelaajat, valmentajat ja myös tuomarit tekevät virheitä, en lähde sen isommin kommentoimaan yksittäisiä tuomioita, vaikka ne tässä pelissä saattoivat vähän meitä vastaan kääntyäkin. Teimme kuitenkin homman itselle vaikeaksi lopulta, ja siitä emme voi syyttää tuomareita millään tasolla.

Ottelun avausjaksolla ei vielä maaleja nähty, ja ottelun taso ei sen aikana noussutkaan kovin korkeaksi.

- Ensimmäinen puoliaika oli aika heikkotasoista jalkapalloa kaikin puolin, johtuen varmasti osittain olosuhteista ja osittain pelaajien laadullisesta toiminnasta. Se oli puhdasta kamppailupelaamista. Kumpikin joukkue puolusti verrattain laadukkaasti ensimmäisen puoliskon, johtuen toki myös osittain pallollisena toimineen joukkueen heikosta pelaamisesta, puolin ja toisin.

Raimi ei koe, että Gnistan olisi erityisemmin peliään parantanut toiselle puoliajalle. Esimerkiksi tilastoiden pohjalta voi sanoa, että Punamustat itse asiassa oli erittäin monessa tilastossa Gnistania edellä. Toisaalta se on täysin turhaa jossittelua, kun tehdyt maalit ovat niitä jotka ratkaisevat voittajan.

- Pelin uudelleen katsottuani pystyn aika helposti toteamaan, että Gnistan ei mielestäni parantanut oikeastaan mitään toiselle puoliajalle. Taisteluilme ja kaksinkamppailupelaaminen etenkin alalinjassa heillä oli kuitenkin hyvällä tasolla koko ottelun.

- Aloitimme toisen puoliskon hyvin, mutta sitten ilman mitään painetta peli oli yhtäkkiä kahdesta erikoistilanteesta 2–0. Pääsimme peliin kiinni paremmin tunnin kohdalla ja saimme virtaa vaihdoista (Joona Rahikka, Arttu Auranen). Villellä (Salmikivi) oli jo loistava paikka kaventaa 60 minuutin kohdalla, mutta lopulta sitten Paten (Aaltonen) loistavasta katkosta lähtenyt tilanne konkretisoitui taululle Jojon (Muzinga) ja Artun hienolla yhteistyöllä hetkeä myöhemmin.

Kuva

PK sai nopeasti kavennuksen ja pelin painopiste selkeästi kääntyi 2–1 tilanteessa kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Gnistan oli kuitenkin erikoistilanteissa selkeästi PK:ta edellä läpi ottelun, joiden kautta he myös ottelun ratkaisivat.

- Peli alkoi kääntyä meille 2–1 tilanteessa, ja pääsimme kontrolloimaan syvemmälle palloa. Gnistan löi palloa sivurajoista yli. Juuri, kun olimme takaisin pelissä ja pelin päällä, teimme asioista taas itse omalla toiminnalla hankalia ja Gnistan laittoi erikoistilanteesta pelin pakettiin. Gnistan ehdottomasti ansaitsi voittonsa, mutta tulostaulun 4-1 ei kuvasta peliä millään tasolla.

PK on puolustanut erikoistilanteita erinomaisesti koko kauden, mutta keskiviikkona Gnistan kuittasi niissä selvän voiton tyrmäyksellä.

- Kaikki meni mönkään sillä osastolla. Emme olleet valmiita kamppailemaan, olimme vartioitavista pelaajista myöhässä jatkuvasti, emme ottaneet kontaktia, eikä aluepuolustajien tuki miesvartioijille ollut ehkä ihan optimaalisinta. Meillä oli lapsellisen huonoa erikoistilannepuolustamista muutamassa muussakin kuin maaliin johtaneissa tilanteissa yksilötasolla. Valitettavasti, turha sitä on kierrellä.

- Vaikka pelaisimme kauden parhaan pelimme, emme voita yhtään pistettä tuollaisella erikoistilannepuolustamisella.

Kuva

Katseet KPV-otteluun

Kuten alussa tuli jo mainittua, KPV-ottelu tulee olemaan Punamustien 15 päivän sisään viides. Edelleen palautumisen merkitys on avainasemassa, varsinkin, kun KPV:llä on ollut koko viikko aikaa valmistautua otteluun.

- Palautuminen korostuu luonnollisesti tässä otteluruuhkassa koko ajan eniten. Pelillisesti varmasti käymme muutamat asiat läpi joukkueen kanssa, jotta saisimme niitä parempaan jamaan lauantaille ja rytmi pelaamisessa säilyisi parempana.

PK puolusti erinomaisesti alkukaudella, mutta viimeiseen yhdeksään otteluun joukkue on onnistunut pitämään maalin puhtaana ainoastaan kertaalleen. Viimeisessä neljässä ottelussa pallo on löytänyt tiensä verkkoon peräti kymmenen kertaa.

- Puolustamme yksittäisiä tilanteita ja ajanjaksoja hyvin kollektiivisesti ja yksilötasolla. Etenkin tämän hetken rasituksessa kuitenkin 90 minuuttia on pitkä aika ja se on alkanut nyt näkyä päätöksenteossa kriittisillä hetkillä liikaa.

Kuva

PK-35 ja KPV ottivat mittaa toisistaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella kesäkuussa Pihlajamäellä. Silloin PK iski pikatahtiin kolme osumaa toisen puoliajan puolen välin nurkilla, joiden turvin pisteet jäivät Pihlikseen lopputuloksen ollessa 3–0.

Sittemmin KPV:n joukkue on muuttunut melko runsaasti, jonka johdosta myös tulokset ovat muuttuneet positiivisimmiksi. Heinäkuussa Niko Kalliokoski sai lähteä päävalmentajan pallilta, ja apuvalmentajana ollut Niklas Widjesgok otti homman hanskaansa. Widjesgokin saldo päävalmentajana on tähän mennessä kolme voittoa ja kaksi tasapeliä, joten hänen pestinsä on alkanut sen suhteen varsin positiivisesti.

Kim Raimi tietää, että lauantaina on varmasti edessä kovempi ja erilaisempi haaste, mitä kesäkuussa. 

- KPV on muuttunut aika paljon viime kohtaamisesta. Christ Kouadio, Oke Akpoveta ja Kristian Andersen ovat tuoneet yksilöosaamista aika paljon lisää joukkueeseen ja nyt myös viimeisimpänä Severi Kähkönen liittyi joukkueeseen. Heillä on ratkaisukykyä ylhäällä enemmän ja he ovat onnistuneet tiivistämään puolustustaan huomattavasti, joka on ollut isoin yksittäinen syy heidän parantuneisiin tuloksiin. Uskon, että meiltä löytyy kuitenkin keinot horjuttaa heitä.

KPV:stä luvassa enemmän tekstiä meidän nettisivuilla huomenna, kun haastatteluun saamme KPV-kapteenin Sebastian Mannströmin.

Päävalmentaja Raimi kertaa vielä loppuun asiat, joissa joukkueen pitää onnistua, että paluu voittokantaan tapahtuu.

- Meidän on saatava energiatasot vielä kerran ylös. Lauantaina pelaamme neljännen pelin 11 päivään, mutta se myös tarkoittaa aika suoraan sitä, että tarvitsemme nyt uutta verta kentälle viime otteluita nähtyä enemmän.

Kuva

Kokoonpanotilanne

- Kokoonpanotilannetta tarkastellaan tarkemmin perjantaina. Osalla pelaajista rasitusta on alkanut kasautumaan kiltisti ilmaistuna suhteellisen paljon, joten varmasti joitakin muutoksia avauskokoonpanossa lauantaina nähdään.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen ottelu, KPV – PK-35
- Lauantaina 21. elokuuta klo 17:00
- Kokkolan Keskuskenttä
- Toivomme totta kai runsasta vieraskannatusta paikalle Kokkolaan, linkki lipunmyyntiin alla olevasta linkistä. Jos et kuitenkaan paikalle pääse, seuraa ottelua Ruutu+ -palvelusta.

https://easy.lipputoimisto.fi/kpv#/

Kuva


                          


                        

  pallopaa.net