PK-35 lähtee lauantaina jälleen tien päälle, kun Kokkolan Pallo-Veikot isännöi Punamustia lauantaina Kokkolan Keskuskentällä. Klo 17 käynnistyvää ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Tähän otteluennakon toiseen osaan saimme haastatteluun KPV:n kapteenin Sebastian Mannströmin.

Kokkolan Palloveikot
Perustettu: 1930
Kotistadion: Kokkolan Keskuskenttä (kapasiteetti 3 000)
Kotisivut: www.kpvedustus.fi
Facebook: www.facebook.com/kpvedustus/
Twitter: www.twitter.com/kpvedustus
Instagram: www.instagram.com/kpvedustus
Kausia pääsarjatasolla: 18
Suomen mestaruuksia: 1 (1969)
Kausia toiseksi korkeimmalla sarjatasolla: 42. kausi
Päävalmentaja: Niklas Widjesgok (päävalmentajana 12 ottelua Ykkösessä: 4-5-3, pistekeskiarvo: 1.42)
Valmentaja: Christian Sund, Heikki Kossi (mv-valmentaja), Oskar Ylimäki (fys. valmentaja)
General Manager: Matti Laitinen
Kapteenisto: Sebastian Mannström ”C”, Charalampos Chantzopoulos, Tommi Saarinen, Kyle Curinga

KPV:n käyrä on ollut nouseva

Lauantaina PK-35:tä isännöi Veikkausliigassa kaudella 2019 pelannut Kokkolan Pallo-Veikot. KPV:n tämän kauden alku oli heikko, mutta joukkueen suunta on ollut noususuhdanteinen viime aikoina. Heinäkuun lopussa joukkue vaihtoi päävalmentajaa, kun Niko Kalliokosken korvasi Niklas Vidjesgok. Viime lauantaisella JIPPO-voitolla Vidjesgokin johdolla KPV nousi pitkästä aikaa putoamisviivan alapuolelta pois.

KPV-kapteeni Sebastian Mannström oli pitkään poissa loukkaantumisen takia, mutta nyt mies on kunnossa ja hän on ollut isossa osassa KPV:n viime aikojen hyvissä otteissa.

- Kun yhdeksän kuukauden jälkeen pääsee takaisin kentälle, niin totta kai siinä oli pientä hakemista alkuun. Minulle tuli alkuun enemmän minuutteja, kun oli ehkä tarkoituskaan, mutta se oli pelillisesti ja henkisesti helppo tapa tulla peleihin. Nyt alan olla aika hyvässä kunnossa, koko ajan fyysinen kunto paranee ja eikä koko loukkaantumista oikeastaan enää edes mieti.

Mannström kertoo, että valmentajanvaihdos ei erityisemmin ole näkynyt joukkueen ilmapiirissä, mutta henkistä jaksamista pisteet ovat luonnollisesti helpottaneet.

- Kyllä mä voin helposti sanoa, että ilmapiiri on ollut hyvä koko ajan, huonoista tuloksisista huolimatta. Ei valmennusmuutokset siihen ole vaikuttaneet, mutta pelaajien itseluottamus on totta kai korkeammalla, kun pisteitä olemme saaneet paremmin. Meillä oli alkukaudesta huono kierre tekemisessä, huonot suoritukset kentällä kertaantuivat, tällä hetkellä hyvät suoritukset kertaantuvat ja se näkyy kaikessa.

On valmentajan vaihdos tietenkin tuonut KPV:n tekemiseen kentällä uusiakin elementtejä. Kokkolalaisten pelaaminen on viimeisissä otteluissa ollut aktiivisempaa, mitä alkukaudella.

- Olemme molemmissa päissä kenttää hieman aggressiivisempia ja aloitamme puolustamisen ylempää mitä aikaisemmin. Olemme keskittyneet enemmän myös omaan pelaamiseen, emmekä niin paljoa vastustajaan.

- Jokainen pelaaja täällä sen tietää, että meillä on kyllä tarpeeksi hyvä jengi tähän sarjaan, ja nyt se on saatu myös näkymään tulostaululla. Tietenkin sekin vaikuttaa, että meille on tullut neljä uutta avauskokoonpanon pelaajaa, turha sitä on kieltää. Kaikki uudet miehet ovat laatupelaajia tähän sarjaan.

Vidjesgok on ollut KPV:n peräsimessä viidessä ottelussa, joista voittoja on tullut kolme ja tasapelejä kaksi kappaletta. Mannström ei koe, että apuvalmentajan nouseminen ruoriin olisi jollain tapaa ollut huono asia, GBK-kasvatti näkeekin asiassa lähinnä positiivisia asioita.

- Kun uusi valmentaja tulee, hän tuo aina jotain uutta päivittäisen tekemiseen. Ja ainakin tässä tapauksessa se oli hyvä juttu, että valmentaja tunsi pelaajat hyvin, meidän kyvyt, taidot ja henkisenkin puolen. Ei mennyt aikaa sen enempää tutustumiseen tai vastaavaan.

Vidjesgokin avuksi muutama viikko sitten saapui Vaasan Palloseuran ex-luotsi Christian Sund.

- Kisu on tuonut uusia taktillisia näkemyksiä meidän pelaamiseen, ja tuonut hyvää uutta verta mukaan projektiimme.

Sebastian Mannström kapteenina, PK-ottelu, pelaajanostot...

Sebastian Mannström toimii KPV:n kapteenina toista kauttaan. Urallaan muun muassa Saksassa ammatikseen pelannut Mannström kertoo, että hänen kapteenius on eniten esimerkillä johtamista.

- Olen pyrkinyt olemaan helposti lähestyttävä kapteeni, eli jos esimerkiksi joku pelaaja tarvitsee apua, niin olen lähellä ja yritän auttaa. Kentällä jokaisessa treenissä ja pelissä pyrin johtamaan joukkuetta omien suoritusteni kautta. Sitä kautta yritän näyttää, mitä vaaditaan kentällä, että voi päästä seuraavalle tasolle.

Mannström ei pelannut kauden ensimmäisessä PK:n ja KPV:n välisessä ottelussa, vaan mies oli tuon ottelun vielä pois kokkolalaisten vahvuudesta. Kysymykseen siitä millaisena joukkueena hän näkee PK-35:n, Mannström kertoo, että joukkue on enemmän tuttu hänelle lähinnä pelaajiston osalta.  

- Onhan PK:ssa varmasti kaikille suomifutista seuraaville ihmisille sellaisia tuttuja pelaajaprofiileja. Mitä nyt tiedän joukkueesta, niin he haluavat pitää palloa ja kontrolloida peliä sitä kautta. Saa nähdä miten PK:hon vaikuttaa keskiviikon Gnistan-tappio. Mielenkiintoinen matsi on luvassa lauantaina.

KPV hankki kesän siirtoikkunassa joukkueeseen neljä kovaa vahvistusta. Laitapuolustaja Christ Kouadio, keskikenttäpelaaja Kristian Andersen sekä yläkertaa vahvistavat Severi Kähkönen ja jo kolme kertaa viidessä ottelussa osunut Oke Akpoveta ovat laatupelaajia Ykkösen tasolle.

- Olemme Kristianin kanssa aika samanlaisia pelaajia, ajattelemme peliä aika samalla tavalla, joka helpottaa pelaamista paljon. Hänellä on hyvä jalka ja varsinkin tälle tasolle hän on erittäin osaava pallon kanssa.

- Christ toi meille laitapuolustukseen erilaisen, hyökkäävämmän vaihtoehdon. Hyökkäyspään pelaajilta sitten toki odotetaan tehoja, että Jere on vasta yhden pelin ehtinyt pelata, mutta Oke niitä tehoja on jo tuonut.

KPV:stä löytyy muitakin mielenkiintoisia nimiä. KuPSista lainalla olevasta maalivahti-Hemmo Riihimäestä odotetaan paljon tulevaisuudessa. Joukkueen ulkomaalaiskatraasta voi myös hyvin mainita kolumbialaislaituri Angel Zapatan sekä joukkueen varakapteenina toimivan, Pihlajamäessä kesäkuussa rangaistuspotkussa epäonnistuneen Haris Chantzopouloksen.

Mannström nostaa joukkueesta esille mielenkiintoisen lainapelaajan FC Interistä.

- Olen ollut positiivisesti yllättynyt, miten hyvin Jan Heinonen on esiintynyt ja kuinka ison roolin hän on joukkueesta napannut. Hän katkoo hyvin peliä topparina ja nyt viime peleissä hän on pelannut myös keskikentällä ja suoriutunut sielläkin erittäin hyvin. Kannattaa hänen pelaamista seurata meidän joukkueesta, sitä on mukava katsella ja on myös mukava pelata hänen kanssaan.

Loppuun vielä Mannström kiteyttää mitä KPV omasta pelaamisestaan haluaa, ja mitä asioita samalla ihmisen kannattaa seurata, kun KPV:n pelaamista katsoo.

- Kaikkihan lähtee meidän tiiviistä puolustamisesta, joka lähtee jo korkealta prässivaiheesta. Haluamme myös tehdä pallollisesti järkeviä ratkaisuja ja edetä myös sillä tavoin. Olemme aggressiivisia kummassakin päässä, joka myös tekee meistä ärsyttävän vastustajan.

 

Kiitokset Sebastianille haastattelusta.

Mitä, milloin, missä ja mistä?

- Ykkösen ottelu, KPV – PK-35
- Lauantaina 21. elokuuta klo 17:00
- Kokkolan Keskuskenttä
- Toivomme totta kai runsasta vieraskannatusta paikalle Kokkolaan, linkki lipunmyyntiin alla olevasta linkistä. Jos et kuitenkaan paikalle pääse, seuraa ottelua Ruutu+ -palvelusta.

https://easy.lipputoimisto.fi/kpv#/


                          


                        

  pallopaa.net