Kuva

Punamustat olivat saapuneet Kokkolaan päättämään todellisia härkäviikkoja, kun 15 päivän sisään tullut viiden ottelun putki päättyi vierasotteluun KPV:ta vastaan. PK oli suorittanut viisi muutosta avauskokoonpanoon verraten Gnistan-otteluun. Juho Pietola nousi ensi kertaa Punamustien kokoonpanoon ja heti avauskokoonpanoon.

PK-35:n kokoonpano:

Paunio – Kurvinen (46’ Hänninen), Kuusijärvi, Koskinen, Rahikka (60’ Rantanen) – Auranen, Pietola, Puro (60’ Terävä) – Muzinga, Mäkirinne (46’ Salmikivi), Adam (67’ Lehtimäki).

Ottelu alkoi melko rauhallisissa tunnelmissa. PK sai pallonhallintaa hyvin itselleen, mutta vaarallisimmille paikoille pääsy oli hankalaa. Kertaalleen Jonathan Muzinga sai riiston puolustuksen edessä ja hetken aikaa näytti, että PK oli pääsemässä 2 vs. 1-hyökkäykseen, mutta Muzinga ei onnistunut ratkaisussaan toivotulla tavalla ja tilanne kuivui kasaan.

20. minuutilla KPV iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. PK:n pitkän pallonhallinnan jälkeen KPV pääsi riistoon. Pallo löysi tiensä Kristian Andersenille ja tanskalaistaiturin syöttö löysi linjan takaa Oke Akpovetan. Akpoveta ei turhaa ihmetellyt, vaan hän painoi pallon ykkösellä ohi voimattoman Atte Paunion.

Maalin jälkeen kokkolalaiset olivat hallitsevampi osapuoli kentällä. Loppupuoliajan aikana Stanley Amuziella, Jan Heinosella sekä Harri Heiermannilla olivat omat paikkansa, mutta miehet eivät onnistuneet tilanteistaan. PK:n vaaran paikat olivat puoliajan aikana vähissä, yleensä hyvät aihiot jymähtivät noin 25 metriin.

Avauspuoliaika oli hyvin kuuma ja ottelun erotuomari Lina Lehtovara sai kuulla kovaa palautetta kummankin joukkueen penkiltä. Jonathan Muzinga sekä Haris Chantzopoulos ottivat montaa kertaa yhteen ja molemmat miehet keräsivät näistä tilanteista myös keltaiset kortit. Puoliaika päättyi PK-puolustajan harhasyöttöön KPV-pelaajalle, mutta PK:n onneksi Lina Lehtovaara oli ehtinyt viheltää puoliajan jo päättyneeksi. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 1–0 johtoasemassa.

Toisen puoliajan alku oli ikävä kyllä samanlainen, mitä ensimmäisen. PK piti aluksi palloa, ja sai pelin painopistettä KPV:n päätyyn. 55. minuutilla KPV kuitenkin iski aivan puun takaa. Christ Kouadio harhautteli itsensä vapaaksi laidalla ja keskitti pallon maalille, josta Harri Heiermann pääsi iskemään pallon maaliin ja KPV:n johtoon.

Maalin jälkeen PK sai jonkin verran tilanteita, mutta todellisille vaarapaikoille pääsy oli erittäin vaikeaa. Vaihdosta kentälle tullut Daniel Rantanen kokeili kauempaa vaparista ja myös lähempää irtopallosta, mutta molemmat laukaukset epäonnistuivat. 78. minuutilla Oke Akpoveta sai luotua hyvän paikan itselleen sivurajan jälkeen, mutta Paunio torjui etunurkkaan suuntautuneen laukauksen. Hetki tuon tilanteen jälkeen Pauli Kuusijärvi oli lähellä kaventaa Daniel Rantasen sivuvaparista, mutta Paulin ohjaus meni hiuksen hienosti ohi.

83. minuutilla nähtiin ottelun viimeinen niitti. Kyle Curinga pääsi takomaan pallon puolivolleysta alanurkkaan kulman jälkeen ja tilanne 3–0:aan. Ottelu päättyi myös näihin lukemiin. Punamustien seuraava kamppailu on luvassa viikon päästä lauantaina, kun Jaro saapuu Pihlikseen. 


                          


                        

  pallopaa.net